En bebis på tvären

Igår var jag hos barnmorskan för en rutinkontroll. Inga prover togs utan vi kollade blodtrycket, SF-måttet, Knoddas hjärtljud och hur bebis låg. Blodtrycket var för högt så fick ta om det efter att ha legat på britsen en stund. Knoddas hjärtljud låg på 155 slag/minut, så lite högre än tidigare men ändå okej. SF-måttet blev lite konstigt men det går nog att förklara med att Knoddas bestämt sig för att inte vända på sig med huvudet nedåt.
 
Medan min barnmorska var och hämtade en kollega för att få bekräftat att Knoddas faktiskt inte ligger med huvudet nedåt kollade vi blodtrycket igen. Undertrycket låg på 90 så precis på gränsen. Får hoppas att det inte ökar ännu mer. Den andra barnmorskan bekräftade att det inte fanns någonting "där nere" utan att Knoddas ligger i säte eller i tvärläge. Det har jag misstänkt hela tiden. Dock kunde de inte avgöra om det är rumpan eller huvudet som ligger nedåt (vid vänster ljumske).
 
Nu blir det återbesök på torsdag nästa vecka och då hoppas jag att Knoddas bestämt sig för att lägga sig åt rätt håll. Ligger den fortfarande fel då blir det ultraljud för att bekräfta hur den egentligen ligger. Antar att det efter det besöket blir tal om vändningsförsök. Jag försöker verkligen att inte stressa upp mig i onödan.
 
Är det någon av er som genomgått ett vändningsförsök?